Cześć wszystkim!
Z racji że to mój pierwszy wpis po polsku (dziękuję ciociu za sugestię), postanowiłam się najpierw przedstawić. Jestem Noodle Panda i KOCHAM 라면 (koreańską wersję zupki chińskiej). Jednakże jak pewnie większość fanów Korei wie, nie jest to coś powszechnie dostępnego w naszym kraju, dlatego pracuję też z naszymi rodzimymi zupkami chińskimi z których uwierzcie mi można wyczarować CUDA! Wcześniej pracowałam już nad kimchi z Tao Tao, jedną z moich ulubionych zupek. I naprawdę nie uwielbiam jej tylko za nazwę od koreańskiej przystawki ;). Ale, wracając do dzisiejszego wpisu... Dzisiaj dostałam FANTASTYCZNY prezent od mojego ulubionego ahjussi-oppy. ^^ I coś czuję, że mój blog nie będzie miał dłuższego postoju przez jakiś czas ^_~ No, najwyższy czas by zabrać się za prezentowanie dzisiejszego obiadu rodem z Korei.
Isn't it amazing? ♥
Alright, let's see... To make my 라면 I used:
- 간짬뽕 by Samyang
- one egg
- sliced cheese
- a clove of garlic
Not that much, huh? But believe me... taste was incredible! So what should we do, step by step...
Dobrze, a teraz czas na przepis. :) Składniki, których użyłam jak łatwo się domyślić to:
EAT WELL~! SMACZNEGO~!
- put noodles to boiling water
- when they're separated and soft add veggie packet, soup base and garlic
- stir it
- add an egg and wait till congeal
- put slice of cheese on it
Dobrze, a teraz czas na przepis. :) Składniki, których użyłam jak łatwo się domyślić to:
- 간짬뽕 firmy Samyang
- jedno jajko
- plasterek topionego sera (tostowy, ale myslę, że każdy będzie odpowiedni)
- ząbek czosnku
- makaron należy włożyć do gotującej się wody i odczekać aż zmięknie
- następnie należy dodać 2 saszetki które znajdziemy w opakowaniu i czosnek
- zmieszać ^^
- dodać jajko i poczekać aż stężenie
- później już tylko położyć plasterek serka na wierzchu
EAT WELL~! SMACZNEGO~!
Czy czosnek do tego na pewno pasuje?
ReplyDeleteCzosnek to mój numer jeden jeśli chodzi o składniki do zupek chińskich, głównie dlatego że w Korei dodaje się go do niemal każdego dania, to wlaśnie dlatego czy 'wymyślałam' swoje zupki zawsze decydowałam się dodać ząbek lub dwa czosnku. Teraz nie wyobrażam sobie ramenu bez niego. ;) ale jeśli nadal masz wątpliwości spróbuj zrobić sobie dwie wersje z czosnkiem i bez, a później gotuj tą która smakuje ci najbardziej :)
Delete