May 2, 2013

Ramyun omelet

I waited so long with this post only because of one reason... I am already out of my all ramens! TT_TT Yes, I am totally ramyun addicted and I can't just can't to don't eat at least one ramen per day. It's truly impossible. However I prepared something... unusual - ramyun omelet which an amazing idea for those who love experiments in kitchen.

Oke, zwlekałam z tym postem ile się dało, zapytacie dlaczego? Ano dlatego, że nie mam już ani jednego opakowania ramenu żeby przygotować wam coś niesamowitego i prawdę mówiąc nie wiem kiedy dostanę następną paczkę. Tak to już bywa kiedy człowiek jest uzależniony od kluseczków :P Ale wracając do tematu, dzisiaj zaprezentuję wam ... omlet z ramenu do którego możecie użyć każdego jednego rodzaju zupki Chociaż przyznam, że Koreańskie są duuużo lepsze ze względu na ich makaron a ta której użyłam jest wyjątkowa ze względu na jej ostrość.


This is 라면 I used, you can check review on The ramen rater's blog --> HERE (click)
Tutaj możecie przeczytać recenzję o zupce której użyłam, Emart'owskiej Dare You Habanero Jjamppong , niestety strona jest po angielsku, ale jeżeli komuś to nie przeszkadza to zapraszam na bloga The ramen rater --> TUTAJ (klik)


So how to prepare it? It's very simple dish so~ let's start:
  1. Cook your noodles in water with the veggies, oil (the red one in transparent packet) and seafood packet. 
  2. Dry them.
  3. Cut vegetables you like in squares (I used: 1 radish, some onion, tomato and mushroom)
  4. Put eggs to the bowl (2-3 or more if want bigger omelet but believe me, 3 is plenty) 
  5. Add powder seasoning 
  6. Stir them a little till everything is mixed
  7. Add noodle and veggies
  8. Mix them together 
  9. And... just fry (^.^)v 
Your omelet is ready! 



Przygotowanie ramenowego omletu:
  1. Gotujemy makaron razem z warzywami i olejem dołączonymi do naszego opakowania ramenu. 
  2. Odcedzamy. 
  3. Kroimy w kostkę warzywa jakich chcemy użyć, pełna dowolność ;) ja użyłam cebuli, pieczarek, pomidora i rzodkiewki. 
  4. Wbijamy jajka do miski 2 lub 3, oczywiście można dodać nawet 50 jeżeli ktoś bardzo chce, ale 3 można się już solidnie najeść (ja dzieliłam się z tatą i tak starczyło mi prawie na cały dzień) 
  5. Dodajemy przyprawę w proszku z torebki dołączonej do opakowania.
  6. Mieszamy zawartość miski aż uznamy że wszystko połączyło się wystarczająco.
  7. Dodajemy makaron i warzywa.
  8. Mieszamy.
  9. I na koniec, smażymy na rozgrzanej patelni. :)
Gotowe! Teraz można się zajadać.


This is what I made and I must say I am gonna go it again in future! Maybe even tomorrow morning. Ahh feel so hungry when I talk about ramen. And so happy!  Hope you enjoyed. ♥ 

Moje dzieło :) Może nie wygląda aż tak apetycznie ale było nieziemskie! Muszę zrobić to jeszcze raz, może nawet jutro ;) Kurczę, ramen sprawia że jestem okropnie głodna >.< aż zjadam literki, więc pisanie staje się coraz trudniejsze. Dlatego Noodle Panda idzie spać. Mam nadzieję, że spróbujecie zrobić coś takiego. Smacznego! ♥ 



No comments:

Post a Comment