May 3, 2013

Facebook.

Yes, yes. I know my blog is not popular YET. It's kinda new and simple but I decided to run Facebook site as well so I can share with you some more pictures or posts or even articles I found. I believe it's very good idea. I hope you will support me and Like! ;)

Pomimo tego, że Noodle Panda jest całkiem nowym blogiem i dosyć surowym, postanowiłam stworzyć własną pandziochowatą stronę na Facebook'u do polubienia. Jest to świetny sposób aby podzielić się z wami różnymi zdjęciami, postami czy artykułami, które gdzieś wynajdę, dlatego zachęcam do polubienia i śledzenia moich blogspotowych oraz facebook'owych poczynań. :)


May 2, 2013

Ramyun omelet

I waited so long with this post only because of one reason... I am already out of my all ramens! TT_TT Yes, I am totally ramyun addicted and I can't just can't to don't eat at least one ramen per day. It's truly impossible. However I prepared something... unusual - ramyun omelet which an amazing idea for those who love experiments in kitchen.

Oke, zwlekałam z tym postem ile się dało, zapytacie dlaczego? Ano dlatego, że nie mam już ani jednego opakowania ramenu żeby przygotować wam coś niesamowitego i prawdę mówiąc nie wiem kiedy dostanę następną paczkę. Tak to już bywa kiedy człowiek jest uzależniony od kluseczków :P Ale wracając do tematu, dzisiaj zaprezentuję wam ... omlet z ramenu do którego możecie użyć każdego jednego rodzaju zupki Chociaż przyznam, że Koreańskie są duuużo lepsze ze względu na ich makaron a ta której użyłam jest wyjątkowa ze względu na jej ostrość.


This is 라면 I used, you can check review on The ramen rater's blog --> HERE (click)
Tutaj możecie przeczytać recenzję o zupce której użyłam, Emart'owskiej Dare You Habanero Jjamppong , niestety strona jest po angielsku, ale jeżeli komuś to nie przeszkadza to zapraszam na bloga The ramen rater --> TUTAJ (klik)


So how to prepare it? It's very simple dish so~ let's start:
  1. Cook your noodles in water with the veggies, oil (the red one in transparent packet) and seafood packet. 
  2. Dry them.
  3. Cut vegetables you like in squares (I used: 1 radish, some onion, tomato and mushroom)
  4. Put eggs to the bowl (2-3 or more if want bigger omelet but believe me, 3 is plenty) 
  5. Add powder seasoning 
  6. Stir them a little till everything is mixed
  7. Add noodle and veggies
  8. Mix them together 
  9. And... just fry (^.^)v 
Your omelet is ready! 



Przygotowanie ramenowego omletu:
  1. Gotujemy makaron razem z warzywami i olejem dołączonymi do naszego opakowania ramenu. 
  2. Odcedzamy. 
  3. Kroimy w kostkę warzywa jakich chcemy użyć, pełna dowolność ;) ja użyłam cebuli, pieczarek, pomidora i rzodkiewki. 
  4. Wbijamy jajka do miski 2 lub 3, oczywiście można dodać nawet 50 jeżeli ktoś bardzo chce, ale 3 można się już solidnie najeść (ja dzieliłam się z tatą i tak starczyło mi prawie na cały dzień) 
  5. Dodajemy przyprawę w proszku z torebki dołączonej do opakowania.
  6. Mieszamy zawartość miski aż uznamy że wszystko połączyło się wystarczająco.
  7. Dodajemy makaron i warzywa.
  8. Mieszamy.
  9. I na koniec, smażymy na rozgrzanej patelni. :)
Gotowe! Teraz można się zajadać.


This is what I made and I must say I am gonna go it again in future! Maybe even tomorrow morning. Ahh feel so hungry when I talk about ramen. And so happy!  Hope you enjoyed. ♥ 

Moje dzieło :) Może nie wygląda aż tak apetycznie ale było nieziemskie! Muszę zrobić to jeszcze raz, może nawet jutro ;) Kurczę, ramen sprawia że jestem okropnie głodna >.< aż zjadam literki, więc pisanie staje się coraz trudniejsze. Dlatego Noodle Panda idzie spać. Mam nadzieję, że spróbujecie zrobić coś takiego. Smacznego! ♥ 



Apr 16, 2013

How about... sandwich? || Kluseczkowa kanapka

Have you ever thought you could have 면 sandwich? No? Me too! But yesterday while watching some ramyeon photos (it's addiction, believe me) I found some simple recipe. I decided to take a risk and I bought some creamy goat cheese put it on roll with ramyeon (pour little bit of water to pot, boil it, add noodle, soup base and veggies, boil till noodles are soft and there's not/almost no water left) and volie~  my lunch was ready! Taste was really unusual and cheese reduced spiceness of 면. Even my sister who is always worried of all my culinary experiments ate whole big roll! I really recommend this way of cooking if you're bored of random ramen. 

Prawdę mówiąc miałam zaczekać z wpisem kilka dni, ale z racji że ze mnie niecierpliwy człowiek a wczoraj bardzo, ale to baaardzo się podekscytowałam faktem zrobienia czegoś mało znanego nawet w Korei postanowiłam napisać go dzisiaj. Zapytacie co to takiego? Ano jest to kanapka z ramenem! Wiem, brzmi niecodziennie... Bułka, kluski, ser? Neeee. Ale musicie mi uwierzyć, że smak jest nieziemski. Ser jakiego użyłam to kozi ser kanapkowy, posmarowałam nim bułę i na to położyłam kluski (zagotować odrobinę wody w garnku, dodać makaron i zawartość torebek dołączonych do ramyeonu, gotować aż makaron zmięknie i woda wyparuje [wody nie może być za dużo bo zanim wyparuje to makaron rozmięknie]), i to wszystko. Niby niewiele ale poprawiło to mi i mojej siostrze ( zazwyczaj niechętnie próbującej moich kulinarnych eksperymentów) humor na cały dzień ;) Naprawdę zachęcam do zrobienia samemu koreańskoniekoreańskiej kanapki. ^_~


Apr 15, 2013

I'm back! | Po raz pierwszy po polsku. Czyli jak zrobić Koreański ramen?

Actually, these days I had no time to write here because of my final exams, yeah I need to study A LOT, those are the most important ones and I really need to take care of my future. Also I had no ramyeon I could do post with but... Today... happened something really amazing! ^^ My favorite oppa send me lots of ramyeons! I thought I will die cos of happiness but luckily I survived and now I can share with you my new post. However... It will not be something unusual ^_~ It's just random way of cooking noodles but maybe some lost soul which is desperately looking for recipe for real Korean 라면 will come and enjoy it. ♥ There's something more I want to do from today. Because I (noodle panda) am Polish girl. I decided to write my posts also in my mother tongue. You ask what for? Because as long as I live here, in my country I cannot buy real 라면 often so I will work on instant noodles I can find here (as in my 1st post, with kimchi soup). So~ let the show begin!

Cześć wszystkim!
Z racji że to mój pierwszy wpis po polsku (dziękuję ciociu za sugestię), postanowiłam się najpierw przedstawić. Jestem Noodle Panda i KOCHAM 라면 (koreańską wersję zupki chińskiej). Jednakże jak pewnie większość fanów Korei wie, nie jest to coś powszechnie dostępnego w naszym kraju, dlatego pracuję też z naszymi rodzimymi zupkami chińskimi z których uwierzcie mi można wyczarować CUDA! Wcześniej pracowałam już nad kimchi z Tao Tao, jedną z moich ulubionych zupek. I naprawdę nie uwielbiam jej tylko za nazwę od koreańskiej przystawki ;). Ale, wracając do dzisiejszego wpisu... Dzisiaj dostałam FANTASTYCZNY prezent od mojego ulubionego ahjussi-oppy. ^^ I coś czuję, że mój blog nie będzie miał dłuższego postoju przez jakiś czas ^_~ No, najwyższy czas by zabrać się za prezentowanie dzisiejszego obiadu rodem z Korei.

Isn't it amazing? ♥


Alright, let's see... To make my 라면 I used:
  1. 간짬뽕 by Samyang 
  2. one egg
  3. sliced cheese 
  4. a clove of garlic
Not that much, huh? But believe me... taste was incredible! So what should we do, step by step...
  • put noodles to boiling water
  • when they're separated and soft add veggie packet, soup base and garlic 
  • stir it 
  • add an egg and wait till congeal 
  • put slice of cheese on it 
Volie~ Enjoy your meal! Yes, it's really all you have to do to get ymmy meal. Amazinig, right?



Dobrze, a teraz czas na przepis. :) Składniki, których użyłam jak łatwo się domyślić to:
  1.  간짬뽕 firmy Samyang 
  2. jedno jajko 
  3. plasterek topionego sera (tostowy, ale myslę, że każdy będzie odpowiedni) 
  4. ząbek czosnku 
Przygotowanie jest równie łatwe co wyjęcie wszystkich składników z szafki... O ile nie prostsze jeśli w kuchni nie pojawiacie się zbyt często w innym celu niż otworzenie lodówki ^^
  • makaron należy włożyć do gotującej się wody i odczekać aż zmięknie 
  • następnie należy dodać 2 saszetki które znajdziemy w opakowaniu i czosnek 
  • zmieszać ^^ 
  • dodać jajko i poczekać aż stężenie 
  • później już tylko położyć plasterek serka na wierzchu 
I.. To wszytko! Nasza wyżerka jest gotowa. Czyż to nie jest proste? Jeśli dzięki mojej inspiracji gotujecie ramen w ten sposób, to koniecznie dajcie znać jak wam wyszło i czy smakowało. ;)



EAT WELL~! SMACZNEGO~!

Feb 19, 2013

Hunger.

Hunger, no time and empty fridge forced me to make my 기스면 [gisumyeon] in very quickly and simply way. I will share it for people who got Korean 라면 [ramyeon] and don't know how to prepare it.


Firstly, I wanna mention that there are two schools of making 라면. One says: add powder after noodles and the other one says : do it before. I tried two of them obviously and usually I add soup base when my noodles are cooked but this time I added some soy sauce to water (yes, I use it all the time) so I also decided to add powder before noodles because my water was flavored anyway. That's why I thought it will not make a big difference.


As u see on the upper photos ramen is the easiest thing to make. Water, noodle, soup base an egg and voilà the yummiest thing in the world is done!


My kimchi ramen was the 1st one I've tried with tuna and I really fell in love with it, you should definitely try it! It's really nice thing if you're bored of plain ramen.

At the end.. I know my salad doesn't look too Asian but I have no chance to get kimbap or even kimchi for now, I'll try to use them soon when I will compare videos that show how to make THE BEST ramen ;), wait for it. 

Feb 17, 2013

Any idea?

I've got last 기스면 [gisumyeon] does anyone have idea what I could do with it? Or should I rather use my imagination and show you my own way how to treat this noode? ^^

Feb 16, 2013

And after ramen... RAINBOW TIME!

(please click to see whole post)
Some time ago I was looking for some easy recipes of deserts and this is what I found! Fantastic colorful rainbow foam! It's so tasty that all my friends wanted me to tell how I did it. So here it is!

(Cr: TheVintageKitchen)

I just would like to give you couple of tips. Firstly: don't wait till jelly will be like on the video, you can mix it in the mixer when it's cool and then put it for few minutes to freezer. Also it's alright to make all colors at once in different bowls (one bowl - one jelly). If you do this in that way, you will not have to wait all night for your rainbow dessert, you can get it after half an hour!

Moreover, from 6 packages of jelly, 450g each I've made 9 glasses of rainbow and two bowls! I've got plenty of it!

It's cheap, easy, good looking way to make your friends and family happy!

And here is my happy rainbow foam.

GOOD LUCK!

Polish Kimchi Ramen



(please click the post to see everything)
Today many '1st' things happened. 1st post on this blog, 1st ramen with tuna, 1st rainbow foam, 1st kimbap, isn't it exciting? It's good to try new things and discover worlds, yes, worlds, there's many little worlds in our life, world of music, taste, books, and so on but anyway. Let's say something about me. I'm little PANDA who loves noodles. It's okay to say I'm addicted to it so I decided to make this page and share my love with you and to show you that package of noodle doesn't have to be boring flavored water with some noodles but it may be magical dish surprisingly easy to make. Oke. It's enough for now. Let's see what I cooked today.



I've got Tao Tao Kim-chi [ 김치] as Valentine's gift from myself. I think it's one of the best ones I've could ever get. Forever ramen ♥. ㅋㅋㅋ. However, let's talk about that soup. It's from Tao Tao, it's one of the most popular companies in Poland selling Asian products, containing instant soups, souces, noodles and many other products. I'm not sure if it's possible to find it in other countries, however, I think the recipe or the way of making this will be same with kimchi ramens from other companies so don't worry if you can't find in your country. Just buy the one u like.

Polish ramen usually contains one more bag that u can find in Korean one, it's soup oil. It makes ramen little bit more fat and oil (obviously), personally i don't like it but if you skip this bag ramen won't taste good. So it's better to add it. What I like in tao tao kimchi ramen is that they separated chili and soup base so you can control how spicy your soup is. But for me it's still not as spicy as it should be so when I had original Korean chili I always added some of it. 

The way we make ramen in here is little bit different with Korea. We just put noodles in the bowl, empty all bags and later pour water to noodles lever and wait about 3-5 minutes. Boiling in the pot doesn't work with all kinds of ramen. For example I don't like to do it with my kimchi soup, when I did it once taste was much worse than when I did it in 'normal' way. 


For my breakfast except ramen I've prepared some rice with Gim [김], it's really thin piece of seaweed, which is salted and roasted. Koreans usually eat this with rice, put some rice on spoon and later cover it with gim and eat. It's really simple and tasty way to eat rice. You don't have to use anything else but this. I got advice to eat it with some sauce so I use soy sauce to my rice to make it more salty and I have to say it works perfectly! Even my mom who doesn't really like Asian cuisine loved it and ate all box of gim ;). 


When my ramen was ready I added some canned tuna on top (Korean friend's advice) and boiled egg and... it's all. Today's ramen was really simple and extremely tasty. Tuna works perfectly with Kimchi flavour and for lots of Asian ramen without egg is impossible to imagine. I am also big fan of egg in my soup and usually I add it to the pot when everything is boiling but this time I didn't want to destroy my kimchi flavor coz believe me, this Tao Tao Kimchi noodles are perfect! So boiled egg finished up in my bowl. 


The result of cooking was: Rice cooked in water with bullion cube and mixed up with soy sauce and canned tuna on the top, Kimchi flavored soup with tuna and egg and at the end some gim to eat with rice. It was really fantastic and tasty meal. I would recommend it to every fan of Asian food, ramen lovers and people who want to try something new and are too lazy to make complicated dish. 


EAT WELL!